Rendez-vous cu lumea

0

aprilie 24, 2013 by luluca02

Aurora Liiceanu isi imparte si desparte cartea Rendez-vous cu lumea in 3 parti: Femeile, Barbatii si Noi. La urma urmei, e o carte despre noi toti, despre vietile noastre si obsesiile care ne macina si care ne dau avant. Iar noi toti, suntem barbati si femei. Sexul ne defineste mai mult decat am crede, spune Aurora Liiceanu.

Asa cum si-a obisnuit cititorii in toate cartile sale, Aurora Liiceanu ne cucereste cu stilul sau narativ curgator si povestile ei interesante care nasc in mintea celui care lectureaza intrebari si indoieli privind la propria sa viata.

sursa:www.agentiadecarte.ro

sursa:www.agentiadecarte.ro

In sectiunea dedicata femeilor, intalnim femei diferite cu povesti si morale diferite. Femei pretioase care pretind ca femeile trebuie sa traiasca din farmecul lor si isi storc de bani amantii si iubitii pentru a-si asigura comfortul dorit, pretizand a fi mereu aranjate si seducatoare in fata barbatului lor, deci niciodata ele insele, si femei „sanatoase” care iau viata asa cum vine, ce nu fac nazuri la barbati si la munca. Femei ce nu pot ierta cand barbatul calca stramb odata la femei ce isi fac o morala din a ierta aventurile desucheate ale sotilor lor. Femei ce se indragostesc de barbati mai tineri si femei pe care doar un barbat mult mai in varsta le poate proteja.

Barbati carora le e frica de femei puternice. Barbatii care-si fac salbe din inelele amantelor lor straine, agatate pe plaja de la Mamaia. Despre barbatul care poarta in el cvartetul arhetipal: Razboinic, Magician, Rege si Iubit. Barbatii care poarta rochia iubitei pe ascuns. Barbatii carora le e frica sa nu fie umiliti de femeie, si femei carora le e frica sa nu fie agresate fizic de barbati. Barbati ce nu invata sa se desprinda de mame. Barbatii ce nu au curaj sa inceapa o viata noua cu o amanta pe care o iubesc, deoarece sunt prinsi intr-un joc bolnav de-a dependenta cu actuala sotie.

Judecatile de tip alb-negru, scapa printre degete. „Ne miscam in lumea griului, iar aceasta lume este plina, infinit de plina, de nuante de gri. Si aici isi arata forta ideea de a parasi cuvantul normalitate si de a-l prefera pe cel de diferenta. Oamenii nu sunt normali si anormali, ci doar diferiti.”, ne explica Aurora Liiceanu.

Si pentru ca rendez-vous cu lumea e de fapt o intalnire cu tine, zice autoarea la un moment dat ca „se spune ca exista memorii eidetice, adica daca inchizi ochii este ca si cum traiesti acel moment si vezi perfect ceva. Adica distanta de timp dispare cu desavarsire, ca si cum ceea ce s-a intamplat se intampla din nou.”

Nu stiu daca voua vi s-a intamplat, dar mie mi se intampla sa merg pe strada si pur si simplu sa simt un parfum din trecut, sa recunosc caldura unei adieri de vant, tipetele unui copil, gustul unei doze de Cola sau mirosul de zahar ars si sa retraiesc momente perfecte din trecut. Ca si cum as fi acolo. Ca si cum m-as putea intoarce oricand. E o senzatie minunata si tulburatoare. O senzatie declansata uneori si de un fragment de carte, de cateva randuri pe o foaie alba. Sunt carti ce-mi amintesc de trecutul in care le citeam iar recitiand recuperez oricand timpul pierdut.

 


0 comments »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cauta cautare cautand

Plimbare pe elefanti

Like me on Facebook

Follow Blog via Email

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

S-au alăturat 3 abonați

dada history