Andrea Bocelli: veni, cantavi, vinci.

0

mai 26, 2013 by luluca02

„Mi s-a intamplat deseori sa simt o dorinta navalnica de a da o noua definitie a muzicii, de a spune macar ceva care sa iasa cat de putin din comun despre aceasta nobila arta, careia ii datorez, pe de o parte, o infinitate de ore fericite si, de cealalta, un numar bun de ceasuri de adevarata neliniste chinuitoare”. Andrea Bocelli

Andrea Bocelli a sustinut aseara, 25 mai 2013, primul sau concert la Bucuresti.

sursa: www.myticket.ro

sursa: www.myticket.ro

Astfel, aseara m avut bucuria de a-l asculta si de a ma lasa vrajita de vocea lui captivanta. Cum zicea Celine Dion, „Daca Dumnezeu ar canta, ar suna foarte mult precum Andrea Bocelli”.Dar daca vocea lui Bocelli si a invitatei sale, Angela Gheorghiu au fost absolut „meravigliose”, organizarea a cam falsat.

Din pacate, scena a fost cam mica, sau asa mi s-a parut mie, aruncata undeva intr-o parcare de langa Romexpo. Nu ma pricep foarte bine, dar nici sonorizarea nu a fost extraordinara in prima parte a concertului, Bocelli auzindu-se foarte incet pe scena.  In schimb puteai auzi foarte clar soaptele si comentariilor vecinilor de scaun. Sa mai mentionez ca in momentul intrarii lui Bocelli pe scena ecranul principal de pe scena nu mai functiona si ca doar cei din fata au putut vedea foarte bine intrarea sa… Ecranul central si-a revenit cam dupa o melodie, insa o alta nemultumirea a  mea e legata de panourile laterale ( destul de mici) care erau foarte jos si unde nu puteai vedea foarte bine, de capetele celor din fata. Ma intreb ce or fi vazut ce care au stat in picioare, undeva dupa un gard, la o mie de metri de scena. Asta pentru ca cei care au stat pe scaune, platind peste 300 de lei, nu au fost deloc multumiti.

O buna parte din spectatori nu stiau ca concertul se va tine in aer liber si cum in aer plutea amenintarea ploii, multi dintre ei s-au enervat pe organizatori si chiar au plecat de la concert, deoarece venisera in rochite subtiri, iar afara batea rece vanticelul de mai. Daca aici as da vina pe ei, caci nu era mentionat niciun pavilion pe bilet si pe internet puteai gasi usor informatia asta, in schimb despre faptul ca pe randul din fata mea mai multi oameni cumparasera bilete pentru aceleasi locuri, nu stiu ce sa mai zic…

Noroc cu Bocelli si cu Orchestra Nationala de Radio care te faceau sa uiti de frig, de vanticel, de scaunul jilav…

In prima parte a concertului, Bocelli a cantat opera lirica classica, interpretand multe piese de Verdi si un pic de Puccini, iar dupa parerea mea publicul nu a fost chiar incantat, asteptandu-se la melodiile lui cunoscute si nu la arii clasice.  Ariile „Brindisi” din Traviata si La donna e mobile au mai antrenat un pic publicul putin cam ametit de frig.

Mie mi-a placut mult Habanera din Carmen intrepretata magnific de Angela Gheorghiu, care te electriza cu vocea ei.

De asemenea, melodia Copacul de Kerestely, cantata de Cezar Ouatu si de Angela Gheorghiu a bucurat mult sala, care a fredonat odata cu ei si a aplaudat intrarile amandurora pe voci inalte.

Dar concertul a devenit cu adevarat o experienta frumoasa, care-ti umplea sufletul de bucurie, in cea de-a doua parte, cand Andrea Bocelli a cantat in spaniola ‘En Aranjuez con tu amor„, acompaniat de duoul de chitara clasica, Carisma.

Si nu-i ascultati pe cei de pe Realitatea  care spun ca Bocelii si-a incantat fanii cu hituri precum Besame Mucho si Vivo per lei. Credeti-ma pe cuvant ca cele mai cunoscute melodii din repertoriul sau, O sole mio, Time to say goodbay si Nessun dorma, au fost cantate la bis. In rest, publicul nu prea parea sa cunoasca repertoriul lui Bocelli, cu exceptia a catorva arii faimoase.

Mie mi-a facut placere sa descoper o melodie emotionanta „Era gia tutto previsto” intrepretata de Bocelli si la pian, unde ii puteai auzi vocea puternica si calma, care radia peste notele pianului.

De asemenea, La vie en rose, pe care Bocelli a cantat-o acompaniat de umbra lui Edith Piaf pe ecran, iti patrundea pe sub piele si te infiora. La finalul piesei, cand peste rara-urile lui Piaf se auzeau cele ale tenorului italian, pe obrazul lui Bocelli curgea o lacrima…

Mai jos intrepretarea aceleiasi melodii la concertul lui Bocelli din Italia, Portofino:

„In cele din urma, o legenda pentru noul mileniu. O legenda in sensul Homeric al unui mit, „cuvantul care vorbeste:, a inflorit prin cantec, precum Caruso, Gigli, Del Monaco, Corelli…”, aflam din brosura concertului.

Concertul s-ar fi incheiat cu melodia mea preferata, o melodie dedicata planetei si iubirii, „Canto della Terra”, daca Bocelli nu s-ar fi intors de 3 ori la bis si nu ar fi ridicat publicul in picioare cu O sole mio, Time to say goodbay, incheind magnific cu „Nessun dorma” si strigatul ei „vincero!”.

 


0 comments »

  1. aproape ca m-ai facut invidioasa :) Se vede ca, totusi, in ciuda problemelor de organizare, eleganta lui Bocelli si evident vocea lui au „triumfat”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cauta cautare cautand

Plimbare pe elefanti

Like me on Facebook

Follow Blog via Email

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

S-au alăturat 3 abonați

dada history