Conacul dintre dealuri

0

iunie 19, 2013 by luluca02

Cea mai recenta carte din colectia Hercule Poirot, vanduta impreuna cu ziarul Libertatea a aparut astazi. Conacul dintre dealuri este un roman politist putin diferit de cartile din saptamanile trecute.conacul

Agatha Christie intai ne face cunostinta cu personajele si cu framantarile lor, ne descrie cu grija un univers dominat de griji marunte, pasiuni extraconjugale si frustrari. In mijlocul acestei lumi burgheze englezesti, are loc o crima. Unul din ei este ucis, iar detectivul Hercule Poirot, este martor ocular. Clanul Angkatell este divizat intre soc si nepasare. Crima e vazuta ca o excentricitate a lumii de afara care si-a permis sa invadeze aparentul calm si aparenta armonie din conacul dintre dealuri. Dar oamenii sunt ucisi, in ciuda peisajelor frumoase.

Spre deosebire de Pisica printre porumbei sau Ceasurile, in Conacul dintre dealuri, interogatoriul nu seamana a interogatoriu, iar suspectii si persoanele apropiate mortului nu par foarte dornice sa se descopere asasinul. Din neglijenta si amuzament, ei lanseaza diverse piste false, ducandu-i pe politisti la exasperare.

O crima pasionala sau o crima premeditata? Ucis din gelozie sau pentru ca reprezenta un obstacol in calea cuiva de a ajunge la o potentiala mostenire? Clanul Angkatell ascunde o serie de intrigi familiale. Aparent, se inteleg foarte bine si se simpatizeaza reciproc, insa aceasta armonie aparenta ascunde ape tulburi..

 


0 comments »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cauta cautare cautand

Plimbare pe elefanti

Like me on Facebook

Follow Blog via Email

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

S-au alăturat 3 abonați

dada history