7 dintr-o lovitura

0

octombrie 22, 2013 by luluca02

Fluturii daltonisti zboara bezmetici fara sa-si gaseasca floarea-adresa. Da. Ce nu stiati ca fluturii au flori adrese si daca sufera de daltonism, atunci se zbat neputinciosi prin aer, chinuindu-se sa-si gaseasca drumul spre casa?

Ati simtit vreodata cum vin peretii peste voi si cum va sufocati masurand camera in lung si in lat? Ati simtit macar odata cum camera devine o cusca din ce in ce mai stramta? Si cum ar fi sa-i poti spune cuiva: Impinge, draga, peretii aia pentru mine!

Si nu vi s-a intamplat niciodata sa munciti pentru lucruri pe care de fapt nu vi le doreati pentru voi? Ci ceilalti, cei pe care ii iubiti, s-au gandit si au planuit si au conspirat intotdeauna pentru binele tau, un bine pe care nu l-ai dorit si de care te simti coplesit?

Nu aveti nicio nostalgie. niciun vis pe care il credeti pierdut de demult si el sta impietrit, ascuns in suflet, prefancandu-se mort dar sperand sa prinda o ocazie pentru a deveni, pentru a exista?

sursa:www.agentiadecarte.ro

sursa:www.agentiadecarte.ro

Cele 7 personaje, cei 7 oameni de fapt din piesa Liei Bugnar, va lovesc de toate astea dintr-o lovitura. Va amuza cu glume aberante, razand de lumea de azi si implicit de voi care ii priviti cu gura cascata cum se misca pe scena si apoi va lovesc cu intrebari grele, tocmai cand aveti garda lasata jos. 7 dintr-o lovitura e un soi de box cu tine insuti. Un soi de Big Brother, unde te vezi pe tine la televizor.

7 dintr-o lovitura, piesa scrisa si montata de Lia Bugnar pe scena teatrului Godot Cafe este o piesa actuala, cu multe elemente desprinse din realitatea cotidiana. Si mai ales, e vorba de un text plin de umor si de dramatism si de o distributie din care nu pot sa nu amintesc de Marius Manole, Ilinca Manolache, Catalin Babliuc si Maria Obretin.

Ilinca Manolache

Ilinca Manolache

7 dintr-o lovitura este o piesa ca un reality show. 7 personaje complet diferite sunt nevoite sa traiasca impreuna intr-o casa timp de 3 zile si 3 nopti, sub ochiul necrutator al camerelor de filmat. Premiul cel mare, pentru primii 2 cei mai iubiti de publicul telespectator, este un rol principal intr-o telenovela.

Remarcati motivele? 7 si 3, cifre simbolice. Necunoscuti adunati intr-un spatiu inchis, fortati sa se cunoasca pe sine. Infernul sunt ceilalti, spunea Sartre. Intimitatea si singuratatea le sunt refuzate personajelor Liei Bugnar. In schimb, li se da din plin dreptul la faima. Sansa nemaipomenita de a aparea in fiecare seara in cutiuta mica ce fascineaza populatia. Sansa nemaipomenita de a aparea in fanteziile adolescentilor. Sansa de a-ti cumpara o harpa. Sau de ce nu sansa de a-ti alege viitoarea nevasta dintr-o revista de moda si de a castiga intr-o luna cat altii intr-un an.

Lia Bugnar a creat foarte bine personajele, alegandu-le pe fiecare tot mai diferit de celalalt. Daca mergeti la piesa, o sa puteti cunoaste o fata batrana ,care nu a avut niciodata curaj sa traiasca, un romancier imaginat si visator, un sceptic convins, un dependent de droguri… Dependent. Da, fiecare personaj e dependent de ceva. Unii o numesc pasiune, pentru unii este obsesie, pentru altii hobby. Iar pentru unii, boala. O dependenta ce se manifesta variat in oameni cu firi diferite, cu angoase diferite, cu sperante diferite.

Ce au toti in comun? Dorinta de a deveni actor de telenovela? Nicidecum.  Atunci? Urmeaza sa descoperiti singuri…


0 comments »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cauta cautare cautand

Plimbare pe elefanti

Like me on Facebook

Follow Blog via Email

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

S-au alăturat 3 abonați

dada history