Taranul roman se uita la filme unguresti

0

noiembrie 10, 2013 by luluca02

Intre 10 si 17 noiembrie, adica chiar saptamana ce urmeaza, la Muzeul National al Taranului Roman se desfasoara Saptamana Filmului Maghiar. Proiectiile vor avea loc in Studioul Horia Bernea, iar intrarea este libera. afis_sfm7-website

In cadrul evenimentului vor fi proiectate 8 filme de lungmetraj, din 2011-2013, precum si cateva filme focumentare si scurt-metraje, oferind astfel curiosilor si cinefililor posibilitatea de a cunoaste peisajul cinematografic contemporan din Ungaria.

Voi cate filme maghiare ati vazut pana acum? Eu recunosc ca am vazut maxim doua filme, al caror nume nu mi-l amintesc. Stiu doar ca erau difuzate noaptea tarziu pe TVR 2. Filmele europene au un sarm si un inedit al lor, care nu te lasa sa dormi. De aceea, trebuie sa merg macar la unul din filmele Saptamanii Filmului Maghiar, pentru a vedea cum sunt filmele vecinilor nostri.

De altfel, festivalul se va incheia pe 17 noiembrie cu proiectia filmului Roxanne, productie romano-maghiara si un film de debut pentru Vali Hotea. Roxanne este un film care vorbeste despre consecintele lumii ceausiste asupra timpului prezent si inchide practic cercul, caci primele proiectii din cadrul festivalului dezbat aceeasi tema: umbrele lungi ale trecutului asupra prezentului.

Programul complet al Saptamanii Filmului Maghiar il puteti consulta aici, la Institutul Balassi:

Festivalul are si o sectiune denumita „Festival invitat„, unde va fi prezentat si trait pe scurt festivalul international de muzica si film, MEDIAWAVE.
MEDIAWAVE este un festival recunoscut international ce cuprinde proiectii de scurt metraje dar si teatru, dans ,arta plastica, fotografie.
Cu ocazia acestei editii puteti vizita expozitia-instalatie, realizata de Radu Igazsag, ce cuprinde, din cate am inteles, fotografii de la editii trecute MEDIAWAVE.
In plus, tot pentru sectiunea Festival invitat MEDIAWAVE, organizatorii au pregatit si doua selectii de scurtmetraje si un atelier muzical.

Evenimentul, aflat la a 7-a editie este organizat de Ministerul Culturii din Romania si Institutul Maghiar Balassi din Bucuresti.

 


0 comments »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cauta cautare cautand

Plimbare pe elefanti

Like me on Facebook

Follow Blog via Email

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

S-au alăturat 3 abonați

dada history