Hemingway & Gellhorn

0

decembrie 8, 2013 by luluca02

Hemingway & Gellhorn este un film ce relataaza povestea de dragoste dintre Ernest Hemigway si jurnalista Martha Gellhorn. In rolurile principale ii avem pe Clive Owen si Nicole Kidman, iar regia este realizata de Philip Kaufman.

hemingway-and-gelhorn

Pe fondul unei drame istorice, cel de-al doilea razboi mondial si ascensiunea fascismului in Europa, Kaufman descrie idila tumultoasa dintre scriitorul Hemingway si Martha Gellhorn, o femeie curajoasa, jurnalista si luptatoare inflacarata pentru drepturile omului.

bar

Daca subiectul pare interesant iar intriga palpitanta, filmul are un ritm foarte lent care mai degraba stimuleaza plictiseala decat adrenalina. Scenele de razboi sunt filmate alb-negru pentru a da veridicitate povestii, insa juxtapunerea imaginilor reale cu soldati aflati in transee si o Nicole Kidman cocheta si perfecta nu se prea potrivesc.  Personajul lui Nicole Kidman, Martha Gellhorn, infatisata ca o femeie puternica, cu idealuri politice si sociale, are momente penibile de slabiciune si cochetarie superficiala, care nu ii stau bine unei femei rebele.

bar2

Stiam de iubirea lui Ernest Hemingway pentru Martha Gellhorn si imi doream sa aflu mai multe. Filmul a trivializat mult aceasta poveste pe care mi-o imaginam altfel si pe care as fi vrut-o prezentata in alta paradigma. Imi ramane totusi cartea Aurorei Liiceanu, „Supuse si rebele” pentru a vedea resorturile  psihologice ale scriitorului indragostit de pisici si a descoperi mai mult decat luciul unei povesti de dragoste, aclamata drept pasionala de intreaga lume literara.

de taiat

In ciuda eforturilor lui Philip Kaufman de a crea o atmosfera veridica si a explica motivatiile personajelor prin gesturi si scene aparent mici, filmului ii lipsesc cateva piese, parand un puzzle neterminat, pe care telespectatorii se chinuie sa-l faca, pierzand astfel savoarea scenelor si jocul actorilor.

 


0 comments »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cauta cautare cautand

Plimbare pe elefanti

Like me on Facebook

Follow Blog via Email

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

S-au alăturat 3 abonați

dada history