Flori, filme, fete sau baieti

0

decembrie 29, 2013 by luluca02

Flori, filme, fete sau baieti e o piesa de teatru scrisa de Mimi Branescu. Si inevitabil, te face sa te gandesti la flori,fete si baieti. Mai tineti minte cum se juca Flori, fete si baieti? Eu m-am chinuit aseara inainte de spectacol sa-mi aduc aminte: cineva isi alegea o categorie, iar 2 persoane isi alegeau in mod secret 2 nume de flori, de baieti sau de fete. Cel care alesese categoria, trebuia apoi sa opteze pentru unul din baieti, pentru una din fete, una din flori.

Ce legatura sa fie intre acest joc copilaros si 4 personaje aflate in cautarea iubirii, 2 cupluri aflate in cautarea fericirii? Personajele nu au nume, isi pastreaza sub anonimat identitatea, pentru a se identifica cu toata lumea.

De la emotia pe care ti-o da nelinistea de a nu sti daca te place sau nu, la orele pe care le pierzi pentru a arata perfect(a) si plin(a) de sarm pentru 5 minute in compania lui sau a ei, la primul tinut de mana, primul sarut, prima noapte de dragoste, primul lui zambet sifonat cu capul pe perna ta, la a nu mai stiu cata cearta, la a nu mai stiu cata masa mancata in tacere, piesa lui Mimi Branescu ne arata ceea ce am trait cu totii: o dragoste care se naste, infloreste si moare.

Tot ce sperau sa fie mai frumos si tot ce ii tinea in viata la un moment dat se topeste, fericirea le curge printre degete personajelor.

Flori? Asa incep toate iubirile, stand pe o banca si visand la el, innebunindu-ti prietenii cu cat de frumos e el.

Filme?Pentru ca toti visam la o iubire ca in filme, pentru ca viata e un film.

Fete sau baieti?Fete pentru baieti si baieti pentru fete. Ne cautam unii pe altii. Si cand ne gasim ne oferim flori si ne dorim sa mergem la film, pentru a visa impreuna. Construim fericirile pe scene de film. Si cand filmul se termina, jocul se reia. Trebuie sa alegi din nou.

Ce legatura sa fie intre jocul stupid si copilaros Flori fete si baieti si piesa lui Mimi Branescu?  Dar trebuie sa alegem mereu intocmai ca intr-un joc. Luam decizii proaste pe care le regretam. Luam decizii bune si suntem fericiti. Oricare ar fi decizia, timpul nu poate fi intors. Viata continua si noi trebuie sa continuam sa alegem si sa luam decizii, ca intr-un joc care nu se mai termina. Sau poate… daca faci alegerea corecta..

Puteti vedea piesa, in regia lui Radu Popescu pe scena de la Godot Cafe, cu actorii Paul Ipate, Alec Secareanu, Cristina Gavrus si Mihaela Alexandru.

Cu siguranta nu e printre cele mai bune piese care se joaca la Godot, dar e interesant sa te duci la piesa si sa-i vezi pe actori cum te joaca pe tine, sa te vezi cum esti cand iubesti. Iar „coloana sonora” e foarte inspirata.

„Toate textele mele de teatru sunt incercari, mai mult sau mai putin reusite. Sunt exercitii destinate in primul rand actorilor. Nu contin mesaje profunde si nici nu-si propun să dezbata teme mari, universale. Din neputinta. Sunt inspirate din realitatea imediată si povestite sincer, cu onestitate.” Mimi Branescu

flori-fete-filme-sau-baieti

 

 


0 comments »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cauta cautare cautand

Plimbare pe elefanti

Like me on Facebook

Follow Blog via Email

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

S-au alăturat 3 abonați

dada history