Despre rugina si oase

0

ianuarie 20, 2014 by luluca02

Despre rugina si oase (De rouille et d’os) este un film emotionant in regia lui Jacques Audiard, avand-o pe Marion Cotillard in rolul principal.

Filmul este o poveste de dragoste si de lupta pentru viata. Eroii acestui film sunt doi oameni care lupta crancen pentru sansa de a fi fericiti. Stephanie, dresoare de balene, o femeie puternica si increzatoare, sufera un accident grav in urma careia nu va mai putea merge, fiindu-i amputate ambele picioare de la genunchi in jos. Ali (Matthias Schoenaerts) este un tanar fara bani si fara perspective, tatal unui copil pe care nu reuseste sa-l creasca singur si care este nevoit sa-si riste sanatatea si viata in lupte pentru a-si castiga existenta.

Ali este un barbat care exprima masculinitate prin toate activitatile pe care le intreprinde si prin toate pasiunile sale. Este definitia barbatului macho. Cu toate acestea, se dovedeste mai fragil si mai slab decat Stephanie, care desi isi vede toate visurile sfaramate si intreaga viata data peste cap in doar cateva momente, reuseste sa se mentina la suprafata. 

rouille2

Dintre ei doi, desi Ali lupta pentru bani, Stephanie este adevarata luptatoare. Ea e cea care il salveaza pe Ali de la dezamagire si resemnare. Ceea ce o motiveaza este dragostea ce se naste in ea pentru Ali, in care se regaseste si cu care face echipa buna, in final cei doi salvandu-se unul pe altul.

Despre rugina si oase este un film despre fragilitatea vietii. Poti sa te simti cel mai puternic om din lume, sa fii pe creasta valului si deodata totul sa se prabuseasca cu tine. Din momentul in care viata iti este data peste cap, important devine cum invatam sa traim din nou cu noi insine, incercand chiar sa fim fericiti. Atitudinea fata de lucrurile ce ni se intampla impotriva vointei noastre si absolut la intamplare, fara sa le putem controla, este cea care conteaza si cea care ne poate salva.

 

 


0 comments »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cauta cautare cautand

Plimbare pe elefanti

Like me on Facebook

Follow Blog via Email

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

S-au alăturat 3 abonați

dada history