Trenul stationeaza 5 minute

0

octombrie 26, 2014 by luluca02

“Trenul stationeaza 5 minute.”

Si tot metroul: “Aaaah! La naiba! Nu se poate.” –dezamagit si revoltat. Si vezi cum multe chipuri blande, cu ochii pana acum o clipa aruncati in gol, se trezesc repede si se aprind de furie. Brusc, fiecare minut conteaza. Brusc, timpul ne joaca o festa la toti. Timp de 4 minute, doar 5 minute, suntem blocati, opriti din fuga noastra continuua.

subway

Timpul ne aresteaza timp de 5 minute, cand trebuie sa stam cuminti pe loc. Tocmai acum cand ne ard picioarele, si am lua-o la goana mai aprig ca oricand. 5 minute de nemiscare, opriti din fuga noastra continuua dupa timp, dupa bani, dupa iubire, sau altceva.Unii fug de ei insisi, altii fug de amintiri. Altii fug dupa o viata mai buna, dupa o iubire mai buna, un job mai bine platit. Viata inseamna miscare, si mai ales fuga.

fataO goana teribila, o cautare continuua, mereu dupa altceva. Fiecare fuge dupa ceva si de ceva. Nefericiti, ne oprim. Oare ce e nefericirea: oprirea sau fuga?

Oare la ce visa Blaga cand se ruga de Dumnezeu sa opreasca ceasornicul cu care se masoara destramarea lumii? Cum sa traim noi fara timp? Cum sa traim fara aceasta fuga? Unde sa ne oprim? Si oare cand esti mai nefericit: cand te opresti sau fugi?

 

 


0 comments »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cauta cautare cautand

Plimbare pe elefanti

Like me on Facebook

Follow Blog via Email

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

S-au alăturat 3 abonați

dada history