The Grand Budapest Hotel – ultimul visator

0

ianuarie 3, 2015 by luluca02

Zubrowka este o regiune de prin Europa de Est. Grand Hotel Budapest este locul elegantei desavarsite si cel mai primitor popas din regiune. Simbol al luxului si al grandorii vietii de dinainte de cel de-al doilea razboi mondial. Wes Anderson este regizorul filmelor fantastice si de aventuri cu umor, cunoscut indeosebi pentru Fantastic Mr Fox.

grand hotel

Ralph Fiennes este intr-o forma magnifica in rolul lui Monsieur Gustave, spiritul si inima hotelului. Gustave este plin de energie si face lucrurile sa se invarta in lumea din Grand Hotel Budapest. Are un aer de fler genial si talentul de a fi in relatii bune cu toata lumea. Isi flateaza in diverse moduri clientela bogata, impune respect angajatilor sai si cu inima larga, il ia sub aripa sa pe micul Zero Moustafa, imigrantul orfan care incearca sa-si caute un loc in lume.

Dar odata cu moartea Doamnei D (Tilda Swinton), „marea iubita-clienta” a lui Gustave si izbucnirea razboiului, violenta intervine sa distruga atmosfera boema de la hotel. Decorurile, umbrele intunecate si lungi ale caselor, actiunile si atitudinea asasinului platit al lui Dimitri, interpretat de Willem Dafoe fac ca toate scenelede violenta din film sa fie rupte parca din familia Adams.

GRAND BUDAPEST HOTEL_426.jpg

Razboiul planeaza ca un nor intunecat asupra stralucirii si opulentei lumii de la Grand Hotel Budapest. Fascismul este in floare, razboiul sugruma pacea, Gustave se lupta cu autoritatile, este acuzat de crima, dar nu renunta nicio secunda sa viseze. El isi pastreaza doza sa de fantezie, continua sa se poarte ca un mare gentleman intr-o lume care se scufunda.

Zero, ajuns un batran melancolic ii povesteste scriitorului (Jude Law) care vine peste ani la Grand Hotel Budapest, despre trecutul fabulos al hotelului si ii spune ca „”Lumea lui Gustave se evaporase cu mult inainte ca el (Zero) sa intre in ea.” Dar Gustave a continuat sa viseze si sa creada pana in ultima clipa in propriul sau vis: Grand Hotel Budapest si tot ce simboliza el.

The Grand Hotel Budapest este o comedie neagra, o drama narativa cu comic de situatie. O lume gri pictata in culori aprinse. Un film cu aer de farsa cu accente suprarealiste.

budapest


0 comments »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cauta cautare cautand

Plimbare pe elefanti

Like me on Facebook

Follow Blog via Email

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

S-au alăturat 3 abonați

dada history