Borgman: diavolul in zilele noastre

0

ianuarie 14, 2015 by luluca02

Borgman e un diavol. Un diavol care traieste sub pamant si care are o putere de saman asupra altora. Victimele si acolitii sai sunt deopotriva de sedusi de personalitatea sa.

Borgman se insinueaza pe nesimtite in sanul unei familii burgheze, cu o resedinta luxoasa la periferia unui oras necunoscut din Olanda. Si intocmai ca in povestea biblica, femeia este cea care lasa raul sa patrunda in lume. Sedusa de tentatia raului, Marina deschide usa raului, iar acest creste neincetat, influentand intreaga familie. Curand, viata in vila cuplului Marina-Richard si a copiilor ei devine un infern psihologic.

borgman

borgman

Borgman (Jan Bijvoet) pare sa ii tina pe copii si pe bona sub o halucinatie intretinuta prin droguri, in timp ce Marina se simte atrasa sexual de el si are accese de furie impotriva sotului sau, dupa ce noaptea, Borgman se strecoara in dormitorul conjugal si o hipnotizeaza pe aceasta.

Cu o barba si plete gri, ochi cenusii incercanati, miscari agile si privirea de nepatruns, Borgman pare un soi de animal ciudat cu intentii neclare. Nu pare sa fie interesat de bani sau proprietati, ci doar de distrugere si rau.

borgman film

Borgman, film regizat si scris de Alex van Warmerdam, e un thriller aparte. Un film ciudat pe care il uiti greu. Spre deosebire de alte thrillere, Borgman nu te lasa sa empatizezi cu nimeni si fiecare scena e imprevizibila. Finalul deschis te face sa iti pui si mai multe intrebari. Borgman e un thriller suprarealist care te fascineaza precum un demon saman.

borgman 2


0 comments »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cauta cautare cautand

Plimbare pe elefanti

Like me on Facebook

Follow Blog via Email

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

S-au alăturat 3 abonați

dada history