Filme de Oscar: The Theory of Everything

0

februarie 8, 2015 by luluca02

The theory of Everything, cu Eddie Redmayne (Les Miserables/Ascending Jupiter) si Felicity Jones (The Amazing Spider-Man II), in regia lui James Marsh, prezinta povestea extraordinara de viata a unuia din cele mai luminate minti contemporane, renumitul astrofizician Stephen Hawking.

Realizat dupa cartea lui Jane Hawking, Dragostea are 11 dimensiuni. Viata mea cu Stephen Hawking, aparuta la noi la editura Humanitas, filmul The theory of everything descrie in principal relatia dintre Stephen Hawking si sotia sa, Jane.

stephen hawking

Tanarul si activul student Stephen Hawking este diagnosticat la varsta de 22 de ani cu boala neuronului motor, iar doctorii ii mai dau 2 ani de trait. Cu energia neostoita a lui Jane care il iubeste pe Stephen in ciuda bolii si cu toata energia conferita de proiectele de cercetare in astrofizica, care il preocupa constant, Stephen sfideaza boala.

Preocupat sa studieze ceea ce i se spune ca are cel mai putin, timpul, Stephen alaturi de iubita sa sotie realizeaza imposibiliul: invinge timpul si boala, implinindu-si visul.

Filmul este o poveste emotionanta spusa intr-un mod emotionant cu o coloana sonora absolut superba. Mai mult decat atat, actorul Eddie Redmayne il interpreteaza magistral pe Stephen Hawking, realizand impreuna cu Felicity Jones, scene, momente ce par desprinse dintr-un film de familie, totul parand foarte veridic.

Performanta actoriceasca a lui Redmayne este convingatoare in ceea ce priveste fizicul, foarte credibila in ceea ce privestea durerea si degajata atunci cand Stephen este optimist si amuzat.

stephen jane hawking

Inspirat din viata unui personaj real, Stephen Hawking, un personaj renumit la nivel international atat pentru reusitele sale profesionale cat si pentru modelul personal, filmul The Theory of Everything satisface pe deplin nevoia de voyeurism, de a vedea si a analiza ceea ce se intampla in casele, mintile si vietile personale ale celor faimosi.

The theory of everything lasa  deoparte chinurile geniului de a ajunge la faimoasele lui teorii, agonia  neputintei fizice in comparatie cu forta sa mintala in favoarea povestei de dragoste dintre Stephen si Jane. Acestia se cunosc la cateva minute dupa ce incepe filmul si se gasesc unul pe altul de la prima privire, o iubire cum numai la Hollywood se intampla.

The theory of everything este un film bun chiar si numai pentru ca prezinta viata unei personalitati mondiale, al carui exemplu personal si profesional este inspirator si emotionant. Povestea este bine inchegata, scenele urmeaza o logica coerenta a emotiei, insa pare sa ramana aici: un film bun despre un personaj interesant. Cu adevarat exceptionala este insa interpretarea lui Eddie Redmayne.


0 comments »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cauta cautare cautand

Plimbare pe elefanti

Like me on Facebook

Follow Blog via Email

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

S-au alăturat 3 abonați

dada history