Carti pentru Valentin

0

februarie 12, 2015 by luluca02

Te-ai indragostit de literatura? Cartile sunt marea iubire a marii tale iubiri? Valentine’s Day e ocazia potrivita pentru a ridica dragostea la puterea a doua. Cucereste-i inima Valentinului tau cu carte spumoasa! O lectura care sa-l ia prin surprindere pe celalalt si sa-l convinga ca doar tu stii ce ii place si cum sa-l rasfeti! Care sunt cele mai potrivite carti de Valentine’s Day?

Valentine's Day books interactive: a postcard of a couple, c 1920s

Mai jos, gasesti cateva idei, in functie de cui vrei sa ii faci cadou cartea si ce mesaj vrei sa ii transmiti prin cadoul tau.

Carti pentru el de Valentine’s Day

1. De ce iubim femeile, de Mircea Cartarescu, aparuta la Editura Humanitas.

Ajuns deja un clasic postomdern, De ce iubim femeile, e o carte plina de umor, fantezie, gingasie si mai ales dragoste pentru femei. In aceste povestioare cu talc si inedit, Cartarescu omagiaza simplu femeia  pentru ca e femeie.

2. Tot ce stiu barbatii despre femei, de Knott Mutch

Daca iubitul tau are simtul umorului si daca pretinde ca stie prea multe sau prea putine despre misterul feminin si complicata fire feminina, va gusta din plin lectura acestei carti. Tot ce stiu barbatii despre femei va fi cu siguranta o lectura inedita si originala!

3.Cincizeci de umbre ale lui Grey, Fifty Shades, de E.L. James, aparut la editura Trei.

Bestseller internatioanl, Cincizeci de umbre ale lu Grey este romanul care a inspirat filmul Fifty Shades of Grey ce apare in cinematografele de la noi incepand cu 14 februarie.

Cartea insa va ramane mereu diferita de film, iar prietenul tau s-ar putea sa guste erotismul si umorul acestei carti pline de pasiune.

love-books-1

Carti pentru ea de Valentine’s Day

1. Sex, shopping si un roman, de Allan de Botton, aparuta la editura Humanitas

Femeilor le place sa fie boeme, sa mearga la cumparaturi si sa se indragosteasca. Romanul lui Allan de Botton este o filosofie moderna a femeii moderne fata in fata cu dragostea. Un roman plin de umor, o lectura usoara, cu panseuri foarte bine punctate si o buna cunoastere a psihologiei feminine. Poti citi intreaga recenzie a cartii Sex, shopping si un roman.

2. Muzeul inocentei, de Orhan Pamuk

Cine a citit Muzeul Inocentei spune ca e este cea mai frumoasa carte de dragoste pe care a citit-o vreodata! Intr-un Istanbul absolut sarmant, Kemal o iubeste pe Fusun, din interes, din curiozitate, cu disperare, cu nebunie, cu toata fiinta, cu toata viata, cu tot sufletul, cu tot corpul, obsesiv, nebunesc, poetic, prozaic, in timp ce totul ii desparte.

Citeste mai multe despre Muzeul Inocentei aici.

3.Opera poetica, volum complet de poezii de Nichita Stanescu, la editura Cartier

Daca stii ca e indragostita de poezie, de plimbari prin parc, daca colectioneaza frunzele care cad toamna pe trotuare, si primavara se uita dupa unicorni prin nori, o vei cuceri pe loc cu poeziile lui Nichita Stanescu. Puteti pastra un volum pe noptiera din care sa va recitati din cand in cand o poveste sentimentala:

„Eu stăteam la o margine-a orei,
tu – la cealaltă,
ca două toarte de amforă.
Numai cuvintele zburau intre noi,
înainte şi înapoi.
Vârtejul lor putea fi aproape zărit,
şi deodată,
îmi lăsam un genunchi,
iar cotul mi-infigeam în pământ,
numai ca să privesc iarba-nclinată
de caderea vreunui cuvânt,
ca pe sub laba unui leu alergând.
Cuvintele se roteau, se roteau între noi,
înainte şi înapoi,
şi cu cât te iubeam mai mult, cu atât
repetau, într-un vârtej aproape văzut,
structura materiei, de la-nceput.”

 

 


0 comments »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cauta cautare cautand

Plimbare pe elefanti

Like me on Facebook

Follow Blog via Email

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

S-au alăturat 3 abonați

dada history