Filme de Oscar: Birdman

0

februarie 22, 2015 by luluca02

In Birdman or (The Unexpected Virtue of Ignorance), in regia lui Alejandro González Iñárritu, Michael Keaton interpreteaza rolul unei foste vedete, Riggan Thomson, ramas in amintirea publicului in special pentru interpretarea super-eroului Birdman, aparut pe marile ecrane in anii 90.

20 de ani mai tarziu, Thompson nu mai este demult cel mai in voga actor de Hollywood. Fara niciun ban, despartit de sotia sa (Amy Ryan), cu o fiica dependenta de droguri pe care abia o cunoaste (Emma Stone), si uitat demult de fanii sai, Thompson incearca sa-si demontreze siesi si lumii intregi ca inca valoreaza ceva, scriind, regizand si jucand intr-o piesa pe Broadway, adaptata dupa piesa lui Raymond Carver, „Despre ce vorbim cand vorbim despre dragoste”.

birdman

In timp ce Thompson sa puna in scena perfect piesa, temandu-se de critici si de performantele actorilor angajati, in special cea a lui Mike (Edward Norton) cu care are conflicte dese, filmul se concentreaza de fapt pe problemele personale din viata lui Thompson: relatiile sale defectuoase, tensiunea dintre Broadway si Hollywood, iubire, respect de sine, ambitii, vise.

Birdman e un film despre un tata, un sot, un iubit, un actor care traieste in umbra si amenintarea unui super-erou pe care l-a interpretat in tinerete. Fantoma lui Birdman il bantuieste pe Thomspon, ca un alt sine intunecat al sau, si care il arunca in prapastia auto-distrugerii.

birdman fight

Birdman este un film despre un om pe care faima l-a golit de sens. Odata pe val, Thompson a ajuns sa creada ca e un super-erou, un nemuritor, insa viata ii arata odata cu trecerea timpului ca nu e decat un barbat care a ratat totul in viata: are o casnicie esuata, o cariera esuata, a esuat in rolul de tata si in tot ce a facut. Piesa de pe Broadway este singura lui sansa de a demonstra ca este mai mult de atat, de aceea presiunea psihica devine din ce in ce mai mare, fiind din ce in ce mai nesigur ca o sa reuseasca.

Birdman e un film spectaculoas in ansamblul sau: te cucereste cu o drama care poate fi a fiecaruia dintre noi in incercarea disperata de a demonstra ca viata are un sens si ca noi valoram ceva, si cu o imagine, care adesea pare thriller, adesea pare, vis, adesea pare viata.

birdman flies


0 comments »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cauta cautare cautand

Plimbare pe elefanti

Like me on Facebook

Follow Blog via Email

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

S-au alăturat 3 abonați

dada history