Grand Central: despre dragoste si dezintegrare radioactiva

0

august 29, 2015 by luluca02

Sunt rare filmele in care povestea curge fluid de la inceput la sfarsit, ca un roman pe care il citesti intr-o zi dintr-o suflare, si care va tin langa ecran pana la final. Grand Central, un film realizat de o regizoare aflata la inceputul carierei (este abia al doilea lung metraj al sau), Rebecca Zlotowski impresioneaza prin agilitatea cu care sunt legate scenele, intr-o poveste care iradiaza inimile telespectatorilor.

grand-central-affiche

Proiectat la Cinema Elvire Popesco in cadrul Festivalului Filmului Francez, in competitita dedicata tinerilor regizori, filmul Grand Central a fost votat de public drept cel mai bun film, ca o dovada a emotiei transmise de pe marele ecran.

Datorita artei regizoarale a Rebeccai Zlotowski dar si a actorilor Tahar RahimLéa Seydoux, care joaca personajele principale, Grand Central te introduce in viata reala si periculoasa dintr-o centrala nucleara dar si in mijlocul unei emotionante povesti de dragoste.

Grand Central nu e doar o drama romantica, ci o drama romantica bine ancorata intr-un context social realist, acordat la preocuparile vremii. Filmul vorbeste despre dificultatile intampinate in gasirea unui loc de munca, presiunile sociale asupra oamenilor, sacrificiile si compromisurile pe care acestia sunt nevoiti sa le faca pentru a putea supravietui, dar gaseste timpul de a vorbi si despre elanurile inimii, descoperindu-ti treptat iubirea interzisa ce se naste intr-un mediu contaminat de radiatii. Dezintegrarea personajului apare ca o dubla dezintegrare, cauzata atat de radiatiile nucleare cat si de radiatiile dragostei.

grand-central-3 (1)

Grand Central imbina tandretea dragostei cu realitatea bruta si periculoasa de la centrala nucleara. Scenele se senzualitate bruta se inlantuite cu scenele in care viata se reduce la a castiga cativa bani pentru a te putea intretine. Intre soaptele dragastoase ale indragostitilor se aude alarma rau prevestitoare a centralei.

Grand Central este o pelicula ce dozeaza bine dialogul cu scenele de reflectie, iubirea interzisa cu riscurile profesionale,libertatea cu pericolul, frumosul cu realitatea bruta si urata.


grand central lea seydoux tahar rahim


0 comments »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cauta cautare cautand

Plimbare pe elefanti

Like me on Facebook

Follow Blog via Email

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

S-au alăturat 3 abonați

dada history