The Hateful Eight

0

ianuarie 8, 2016 by luluca02

The Hateful Eight (Cei opt odiosi), cel mai recent film de Quentin Tarantino este un fel de western ultra-violent, ultra-teatral, bogat in dialog si scene a la Tarantino. Sigur, daca nu esti fan Quentin Tarantino, nu e sigur ca vei fi impresionat de film, desi pe mine m-a cucerit cu viziunea sa nihilistica asupra lumii si a societatii, o reprezentare a aforismului explicat de Thomas Hobbes, „omul este lup pentru om.”

the hateful 8

Ceea ce ii aduce pe eroii sau non-eroii filmului impreuna intr-o cabana din varf de munte din Wyoming este un viscol napraznic care le blocheaza drumul spre oras. Cand se aduna atatia ticalosi la un loc glumele macabre, brutalitatea, suferinta fizica si secretele teribile nu pot lipsi din peisaj. Tot acest spectacol galagios si plin de sange si pasiune contrasteaza cu albul zapezii de afara, care acopera lumea si inabusa zgomotele in sunele propriei furtuni, reconciliind viata cu moartea.

Criminalii reuniti de Tarantino in cabana par sa urmeze un scenariu de Agatha Christie, multe din scenele in care ne este dezvaluita viata personajelor urmand firul logicii detective. Astfel, filmul ar urmari sa dezvaluie cine este personajul malefic, insa Tarantino nu se multumeste doar cu un personaj malefic. Dintre toti cei prezenti nici unul nu se poate lauda cu moralitatea sa, prin urmare tot ceea ce putem face este sa urmarim spectacolul salbatic al violentei si al crimei si sa vedem cum personajele se imputineaza sub furia gloantelor.

the hateful eight

Intocmai ca in Kill Bill, muzica acompaniaza perfect schimbul de focuri, iar spectacolul ultra-violent si scenele grotesti se petrec cu o naturalete fireasca. Un mare bravo pentru Jennifer Jason Leigh care joaca exceptional rolul femeii criminal, cu gura mare si spurcata, posedata si ea de demonul cruzimii si iubitoare de umor macabru.

The Hateful Eight este un Tarantino clasic, cu dialog inteligent si replici piperate, abordand o tema clasica, thrillerul western, cu un casting exceptional, cu mult sange, un soundtrack superb (Ennio Morricone) dar si o poveste interesanta spusa intr-un mod neconventional. In concluzie, un film pe care nu aveti cum sa il ratati.

 

tarantino

 


0 comments »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

cauta cautare cautand

Plimbare pe elefanti

Like me on Facebook

Follow Blog via Email

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

S-au alăturat 3 abonați

dada history